lørdag den 15. december 2012

Orange Chokoaldetrøfler


Lækre trøfler, som bogstaveligt smelter på tungen (eller i dine fingre). De er dejlig fløjsbløde, og har en kraftig smag af chokolade, så en er nok til at tilfredsstille chokoladentrangen :) Hvis man ikke vil have orange-smag, kan man bare bruge almindelig mørk chokolade, men det gør dem lidt mere julet at de smager lidt af orange. De er rigtig gode til kaffen. De skal opbevares på køl indtil servingen. 

Ingredienser, til ca.20 små trøfler:- 200 g God mørk chokolade med orange
- 200 g piskefløde
- 30 g honning
- 15 g smør
- Kakao til at rulle trøflerne i



Fremgangsmøde:- Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør i den flere gange undervejs) – lad den ikke overstige 55 grader.
-  Bring piskefløden i kog sammen med honningen og hæld derefter 1/3 af den varme fløde over chokoladen. - Rør rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Tilsæt den næste 1/3 fløde og rør igen til massen har samlet sig.
- Tilsæt resten af fløden og rør godt til, så massen samler sig og har en smuk blank overflade.

- Tilsæt til sidst smørret lidt ad gangen.
- For at ganachen får den mest optimale konsistens, stavblend den da gerne til sidst.
- Hæld massen i en form foret med film eller bagepapir og sørg for, at massen er dækket godt til (film eller papirskal helt ned og røre ved massens overflade).
-  Lad ganachen sætte sig – det tager minimum 12 timer.
- Skær ganachen ud og tril den forsigtigt til kugler, og tril i kakao (bemærk at du får meget fedtede fingre! men det er det værd)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar