fredag den 21. december 2012

Marcipankugler med citron

Disse marcipankugler smager dejlig frisk, og er et dejligt nyt pust fra det man plejer at lave.

Ingredienser
- 200 g marcipan
- Finrevet skral fra en økologisk citron
-  Saft fra en halv citron
- 75 g smuttede og finthakkede
- 1-3 spsk flormelis
- 200 g mørk chokolade
- Mandelflager, eller andre finthakkede nødder

Fremgangsmåde
- Rør marcipanen med citronskal og saft og hakkede mandler,
- Saml massen med flormelis, og tril til små kugler, og sæt dem i køleskabet,
- Smelt chokoladen over et vandbad, eller i mikrovn i svag varme,
- Overtræk kuglerne med chokolade, og kom dem i en skål med mandler flager/finthakkede nødder, og ryst skålen, til kuglerne er dækket,
- Man kan enten sætte skålen i køleskabet og lade det tørre, eller sætte kugler på en plade, selvom de endnu ikke er tørre,
- Opbevares køligt indtil servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar