torsdag den 17. maj 2012

Svampet banankage med chokolade!


Dejlig svampet og saftig banankage. Man kan også komme nødder i, eller bare ingenting.Kan også bages som muffins, der er ca. til 12 styk. HUSK! at bananer skal være modne, og hellere end gerne meget modne, så giver de mere smag! I får her min version af en banankage, som indeholder lidt flere bananer og chokolade :)

Ingredienser:
- 210 g. mel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. salt
- 230 g. sukker
- 2 æg
- 1 ½ dl. smagsneutral olie (solsikkeolie eller vindruekerneolie)
- 5 mellem modne mosede bananer
- 2 spsk. creme fraiche eller yoghurt (jeg brugte A38)
- 2 tsk. vaniljesukker
- 75 g. hakket chokoade
- En aflang rugbrøds- eller kageform ca. 22×12 cm. 

Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 160 grader varmluft og smør formen med smør.
- Bland mel, natron, kanel og salt i en skål.
- Pisk sukker og æg med en elpisker i ca. 5 minutter til blanding er hvid, tyk og skummende.
- Hæld langsomt olien i æggeblandingen – processen skal tage ca. 1 minut.
- Tilføj mosede bananer, creme fraiche og vanilje i æggeblandingen og fortsæt med at piske.
- Vend melblandingen i bananblandingen og når alt er blandet sammen, vendes valnødder i dejen.
- Bag i 1 – 1 1/4 time, jeg bagte min i 1 time og den blev perfekt.
- Lad kagen køle inden den skæres i skiver.
- Opbevar kagen i højst 3 dage i en luftæt beholder i stuetemperatur.

1 kommentar:

  1. Lækker banankage! Banankage med chokolade er også et sikkert hit:

    http://www.banankage.info/banankage-med-chokolade/

    SvarSlet