Ingredienser:
- 210 g. mel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. salt
- 230 g. sukker
- 2 æg
- 1 ½ dl. smagsneutral olie (solsikkeolie eller vindruekerneolie)
- 5 mellem modne mosede bananer
- 2 spsk. creme fraiche eller yoghurt (jeg brugte A38)
- 2 tsk. vaniljesukker
- 75 g. hakket chokoade
- En aflang rugbrøds- eller kageform ca. 22×12 cm.
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 160 grader varmluft og smør formen med smør.- Bland mel, natron, kanel og salt i en skål.
- Pisk sukker og æg med en elpisker i ca. 5 minutter til blanding er hvid, tyk og skummende.
- Hæld langsomt olien i æggeblandingen – processen skal tage ca. 1 minut.
- Tilføj mosede bananer, creme fraiche og vanilje i æggeblandingen og fortsæt med at piske.
- Vend melblandingen i bananblandingen og når alt er blandet sammen, vendes valnødder i dejen.
- Bag i 1 – 1 1/4 time, jeg bagte min i 1 time og den blev perfekt.
- Lad kagen køle inden den skæres i skiver.
- Opbevar kagen i højst 3 dage i en luftæt beholder i stuetemperatur.
Lækker banankage! Banankage med chokolade er også et sikkert hit:
SvarSlethttp://www.banankage.info/banankage-med-chokolade/