Opskriften er rigtig med nødder, men jeg kan bedre lide brownie uden nødder, men hvis i vil have nødder i, skal man bruge 75 g valnødder el. paranødder.
Jeg har opskriftet fra min bog Chokolade, som jeg fik af min veninde Kirstine i fødselsdagsgave. Den rummer ord om alt der vedrøre chokolade-historie bag det, hvad forskellen på forskellige chokolader er, og de lækreste opskrifter. Kan bestemt anbefales!
Ingredienser:
- 150 g mørk chokolade, hakket i stykker
- 120 ml solsikkeolie (eller anden smagsneutral-olie)
- 215 g lyst farin (det er svært at få fat i i dk, så brug halv-halv af brun farin og sukker)
- 2 æg
- 1tsk vaniljeekstrakt (hvis du bruge vaniljeessens er det 2 tsk, da det ikke er så stærkt)
- 65 g selvhævende mel (laves af 150 g hvedemel, 1½ tsk bagepulver, et nip salt)
- 25 g kakaopulver
Fremgangsmåde:
- Ovnen sættes på 180 grader, og smør en kageform ca. 21*21 cm.
- Smelt chokoladen i en skål over simrende vand,
- Bland olie, sukker, æg og vanilje i en skål,
- Bland den smeltede i, til en jævn blanding,
- Sigt mel og kakaopulver i en skål og vend det i dejen,
- Tilsæt chokoladestykker og evt. nødder, og hæld i formen,
- Bages i ca. 30 minutter, eller til overfladen er fast og skarp,
- Afkøles før spisning, den er endnu bedre dagen efter!
PS. undskyld de dårlige billeder, som er fra bogen, kan ikke få fat i dem jeg tog, fra en hvis person.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar