søndag den 22. april 2012

Brownies med chokoladestykker

Denne brownie er bare yummi. Den er dejlig tung, og har en lidt chewy konsistens, megetmeget lækkert! Den er lidt anderledes end andre brownies, fordi der er farin istedet for sukker, og olie istedet for smør, jeg syntes det gør den bedre!
Opskriften er rigtig med nødder, men jeg kan bedre lide brownie uden nødder, men hvis i vil have nødder i, skal man bruge 75 g valnødder el. paranødder.
Jeg har opskriftet fra min bog Chokolade, som jeg fik af min veninde Kirstine i fødselsdagsgave. Den rummer ord om alt der vedrøre chokolade-historie bag det, hvad forskellen på forskellige chokolader er, og de lækreste opskrifter. Kan bestemt anbefales!

Ingredienser:
- 150 g mørk chokolade, hakket i stykker
- 120 ml solsikkeolie (eller anden smagsneutral-olie)
- 215 g lyst farin (det er svært at få fat i i dk, så brug halv-halv af brun farin og sukker)
- 2 æg
- 1tsk vaniljeekstrakt (hvis du bruge vaniljeessens er det 2 tsk, da det ikke er så stærkt)
- 65 g selvhævende mel (laves af 150 g hvedemel, 1½ tsk bagepulver, et nip salt)
- 25 g kakaopulver
- 45 g chokoladestykker el. knapper.

Fremgangsmåde:
- Ovnen sættes på 180 grader, og smør en kageform ca. 21*21 cm.
- Smelt chokoladen i en skål over simrende vand,
- Bland olie, sukker, æg og vanilje i en skål,
- Bland den smeltede i, til en jævn blanding,
- Sigt mel og kakaopulver i en skål og vend det i dejen,
- Tilsæt chokoladestykker og evt. nødder, og hæld i formen,
- Bages i ca. 30 minutter, eller til overfladen er fast og skarp,
- Afkøles før spisning, den er endnu bedre dagen efter!

PS. undskyld de dårlige billeder, som er fra bogen, kan ikke få fat i dem jeg tog, fra en hvis person.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar