torsdag den 16. februar 2012

Mississippi Mud Pie- Bloggens første kage!

Dette er absolut den bedste kage jeg/min veninde Kristina, nogensinde har lavet. Den er så god, it's crazy!



Det er en meget tung kage, brownie med skumfiduser og et ordentlig lag frosting,, rigtigrigtig god til chokolade elskere :) Den tager lidt tid at lave, men den er virkelig det værd.
Jeg lavede 1,5 gang frosting, men det er der slet ikke brug for. Jeg gav den ca. 22 min i oven(giver altid chokolade-kager mindre rid, for at få den der tunge-klistrede brownieagtige kage) Og jeg vil lige tilføje at den faktisk smager bedre når den har stået natten ovre, så bliver kagens indre mere brownie-agtig istedet for ret flydende.

Jeg har fået opskriften fra brødrene price:
Dejen:
  • 250 g blødt smør
  • 350 g sukker
  • 4 æg
  • ca. 250 g mel
  • 200 g smeltet chokolade
  • 4-5 tsk. cacoapulver
  • 1-2 tsk. vanillesukker
  • 100 g pecannødder - groft hakkede og ristede på panden
  • Et nip salt
  • Et par håndfulde marshmellows- skåret i mindre stykker
Glasur eller "icing"
  • 250 g smør
  • 200/225 g flormelis
  • 3 spsk cacao
  • 100 g smeltet chokoalde
  • ½-1/4 dl piskefløde
  • 50-75 g grofthakkede, ristede pecannødder
Fremgangsmåde:
Dejen
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.
Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt. Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows.
Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte. Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå
Glasur / icing
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i.
Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene.
Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar